Spektakel eerste klas

what a day… De combinatie van 2100 hoogtemeters over een afstand van 71 km lag vol met speciaal aangelegde singletracks aaneengebreid met farmroads was super. Deze nacht had het geregend wat in het bosgedeelte voor een verraderlijk vettige bovenlaag zorgde. Over de stijle zwartgeblakerde flanken hing nog de geur van de recente bosbranden. Daartussen de vele kleurrijke fietsers was een bijzonder beeld.

Prachtige eindeloos lang lijkende  “Skyfall” afdaling in terracotta rode harde aarde met  diepe kombochten waar je bij het aansnijden enkel de blauwe lucht zag, dus uit de bocht vliegen was niet aangeraden.

Vastgesteld dat er in het internationale deelnemersveld, op de heel schaarse goed berijdbare stukken , het principe  van “ronddraaien ” bij het aflossen niet écht gekend is…eindelijk iets gevonden waar we  als “roadies” ( zo worden de mannen van de koersfiets hier een beetje meewarig genoemd ) beter in zijn. Jammer dat we dat tot nu slechts een drietal kilometer voor de wielen geschoven kregen.😉

Nog een wistjedatje. De even broodnodig als alom geprezen kliniek op het terrein telt op een dag voor het einde reeds 1 526 consultaties/ behandelingen… Ofwel rijden er veel Sissies mee ofwel is het parcours hier niet van de poes, of een combinatie van beiden…

Morgen slotrit “Grand Finale”. Nog een laatste keer de koerstenue van Qhubeca met de nodige fierheid aantrekken en concentratie tot onze laatste meter, de finishermedaille mag ons niet meer ontsnappen !

Sfeerbeelden van de dag :

2 gedachtes over “Spektakel eerste klas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s